Bergmanveckans talanglabb 2021

– en unik talangsatsning med residens och projektutveckling på Fårö!

Parallellt med Bergmanveckan på Fårö arrangerar Film på Gotland och Filmregionerna ett exklusivt talanglabb för 8 talanger inom filmområdet. Labbet äger rum 28 juni-4 juli och erbjuder talangerna en möjlighet att vidareutveckla sina projekt i en rofylld och exklusiv miljö med professionell handledning och deltagande i Bergmanveckans program. 

Vi söker dig som är manusförfattare eller regissör, bosatt i Sverige och som vill få chansen att utveckla ditt projekt, tillsammans med professionella mentorer och övriga deltagare i talanglabbet. Vi erbjuder en vecka full av inspirerande workshops, samtal och en unik möjlighet för dig att vidareutveckla ditt projekt.

-Residensarbete i Ingmar Bergmans privata hem.
-Workshops med utvalda mentorer och fördjupad projekthandledning.
-Inspirerande möten med spännande manusförfattare, producenter & regissörer.
-Guldkorn från Bergmanveckans program med bl.a. premiärvisningar, samtal med filmskapare och festivalmingel.
-Tid för eget arbete och reflektion i vacker miljö och unikt filmhistoriskt landskap.

Ansökan & deadline 2021
Du som söker är manusförfattare eller regissör, bosatt i Sverige och som just nu är i utveckling av din kort-,  långfilm eller dramaserie. Ansökan ska bestå av:

-Personligt brev som motiverar varför du vill delta i labbet (max 1 sida).
-Meritförteckning / CV (max 2 sidor)
-Synopsis (max 1 sida)
Du får gärna bifoga treatment (max 4 sidor) och Manus. Ej obligatoriskt.

Personligt brev, meritförteckning och synopsis skall sammanställas till en PDF och mailas senast 30/5 till talang@filmgotland.se. Dokumentet skall döpas enligt: förnamn_efternamn_ansökan.PDF och vara max 5 sidor. Eventuella bilagor skall skickas som en separat PDF-fil. Dessa skall döpas enligt förnamn_efternamn_bilagor.PDF

Urval
Urvalsgruppen består av Film på Gotland och representanter från föreningen Filmregionerna. Urvalet sker med hänsyn till geografisk spridning, gruppens mångfald och dynamik och till labbet som helhet. Det är inget hinder att tidigare ha deltagit i andra nationella talangprogram. Som en del av urvalsprocessen kan enskilda samtal/intervjuer förekomma.

Kostnader
Talanglabbet står för resa med tåg tur och retur, Färja till Gotland, boende på Fårö. Du som talang förväntas ta med dig sängkläder och laga din egen mat. Kök finns i boendet vi tillhandahåller.

Arrangörer
Arrangörsgruppen består av Film på Gotland och Filmregionerna i samarbete med Bergmancenter och stiftelsen Bergmangårdarna.  Bergmanveckans Talanglabb arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor!
Filmkonsulent, Film på Gotland
Ville Jegerhjelm
vilhelm.jegerhjelm@gotland.se
070-4217590

Konsulent visning & spridning, Film på Gotland
Monalisa Sundbom
monalisa.sundbom@gotland.se
0704-477003