Välkommen till MIK-dagen 2023!

Biostaden Borgen, Visby, 1/11, 09.30-14.30

MIK står för medie- och informationskunnighet och brukar beskrivas som förmågan att förstå och förhålla sig kritisk till information och innehåll i medier och andra kommunikationskanaler. Den 1 november är alla intresserade välkomna till årets MIK-dag.

Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig främst till lärare och pedagoger från Gotlands grund- och gymnasieskolor men alla som är intresserade av att fördjupa sina kunskaper inom MIK är välkomna. Observera att antalet platser är begränsat och att du behöver anmäla dig på förhand.

Årets MIK-dag sker på Biostaden Borgen i  Visby mellan 09.30 – 14.30 och bjuder i år på ett spännande schema. Under dagen kommer vi att visa dokumentären ”And the King Said, What a Fantastic Machine”, vilken vunnit priser på bland annat 2023 års Sundance filmfestival & filmfestivalen i Berlin.

Filmen fokuserar på hur kameran har använts, hur bilder kan manipuleras, samt vilka val den får människor att göra och hur detta påverkar både människans beteende och vår samtid.

Filmens regissörer Maximilien Van Aertryck och Axel Danielson kommer vara på plats och berättar om filmens bakgrund och teman samt svarar på frågor från publiken.

And the King Said, What a Fantastic Machine kommer att finnas tillgänglig för bokning för skolbio under höstterminen 2023, samt vårterminen 2024 så detta är en fantastisk möjlighet att få en förhandstitt.

Anmälan sker genom att maila till [email protected]

Vi syns!
Joakim Norrby, Filmutvecklare, Film på Gotland
Linda Wagenius, Biblioteksutvecklare, Biblioteksutveckling Gotland

Se trailern till “And the King Said, What a Fantastic Machine” genom att klicka på bilden nedan!