Bergmanveckans Talangdagar

Under de senaste 20 åren har Film på Gotland arbetat med att ge filmskapare verktyg att spegla sin samtid med filmen som medium. Under Bergmanveckan varje år arrangerar Film på Gotland Talangdagarna på Fårö i samarbete med föreningen Filmregionerna. Filmare från hela landet som har kommit en bit i sin utveckling bor och arbetar tillsammans under en intensiv vecka och tar även del av det bästa ur Bergmanveckans program. Är du intresserad av att delta i talangdagarna? Kontakta ditt närmast regionala resurscentrum för film!

Talangdagarna 2024

Gotland, Fårö, 24/6-29/6

Sedan 2009 har Film på Gotland, Filmregionerna och Bergmancenter arrangerat Bergmanveckans talangdagar under Bergmanveckan på Fårö. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg. 

Vad innebär det att vara en deltagare under veckan?
Talangerna på Bergmanveckans talangdagar erbjuds utvalda delar av Bergmanveckans program, mingel, exklusiva möten med Bergmanveckans gäster, nätverkande, erfarenhetsutbyte och kreativt arbete i Fårös filmiska landskap. 2024 kommer talangerna att möta regissörer, skådespelare, producenter och manusförfattare från både nationell och internationell filmbransch.

Hur fungerar det praktiskt?
Talangerna bor på Sudersand i fembäddsstugor med självhushåll bara ett stenkast från en av Fårös vackraste stränder. I programmet ingår logi, hyrcykel, medlemskap i festivalen, biljetter till arrangemang som ingår i talangdagarnas program samt lokala transporter. Sänglinnen och handdukar medtages eller hyrs på egen bekostnad. Städning av stugan görs av talangerna inför avresan. Programmet avslutas på fredag kväll. Utcheckning och hemfärd sker på lördag morgon. Resor till och från Gotland sker i samråd med din regionala filmkonsulent.

Hur gör en för att bli en talang och delta på talangdagarna?
Varje filmregion i landet erbjuds en plats på talangdagarna. Regionen väljer en talang som de skickar till talangdagarna på Fårö. Om du vill anmäla ditt intresse till talangdagarna skall du göra det till din filmregion eller ditt regionala resurscentrum. Är du osäker på vilken region du tillhör?  Här finns kontaktinformation!

Skulle du ha generella frågor kring talangdagarna? Tveka inte att höra av dig till filmkonsulenten på Film på Gotland: [email protected]
mobil: 070-4217590

Hoppas att vi ses i sommar!