Resurser för både nybörjare & prisbelönta filmare

Vi är stolta över att kunna erbjuda en stor del av de resurser som du kan behöva när du vill göra film, oavsett om du aldrig hållit i en kamera  eller om du skall regissera din tredje långfilm.  Här finns allt från filmstudio till filmfond och mycket mer. 

Filmkommission
Vägen in till Gotland som produktionsplats. Bidrar gärna vid behov av lotsning  till kompetens, teknik, tillstånd m.m. .

Handledning
Film på Gotlands uppdrag är att stötta dig . Oavsett om du vill ha hjälp med kamerateknik eller att utveckla en idé till ett manus så kan vi erbjuda handledning.

Filmstöd
Vi erbjuder stöd i form medel för utveckling, produktion och resor men också en konsulent som kan bidra med handledning när du skall utveckla en idé

Samproduktion
Är du en producent med ett projekt som du vill spela in på Gotland? Kontakta Gotlands Filmfond AB. Fonden investerar i samproduktion av långfilm- och dramaserie och investerar årligen i både långfilm & dramaserier.

Filmarbetare & bolag
På Gotland finns knappt 100 aktiva filmarbetare och flera bolag med kompetens i allt från drönarfilm till produktionsservice. De är stommen i den gotländska filmproduktionen och har en lång erfarenhet av att arbeta med film.

Kompetens & kompetensutveckling
Film på Gotland har en bred kompetens på filmområdet och tillsammans med filmarbetare och bolag står vi oss väl för att vara en så liten region. Vi arbetar kontinuerligt föra höja kompetensen på ön.

Talangutveckling
Sedan 1994 har vi tillsammans med Föreningen Filmregionerna arrangerat de nationella talangdagarna under Bergmanveckan där vi samlat unga talanger från hela landet för att nätverka och möta spännande gäster.

Nätverk
Vi samarbetar med Sverige och världen genom en rad olika nätverk. Vi kan arrangera möte konsulenter från andra regioner eller  möten med internationella aktörer om du söker en partner för samproduktion.

Filmstudio, teknik & boende
Vi erbjuder Kustateljén, en filmstudio på 1000 kvadratmeter med snickeri, rekvisita, loger, redigeringsrum och boende. Vi erbjuder också en bred flora av professionell filmteknik.

Inspelningsplatser
Gotland har med sitt magiska landskap i alla tider varit en plats som lockat konstnärer och filmare. Här finns en unik flora av inspelningsplatser med en mångfald som aldrig upphör att förvåna.

Visning & spridning
På Gotland finns en rad unika biografer och flera filmstudios med stor passion för att visa film publikt. De erbjuder blockbusters, kortfilm, badbio, arthouse och mycket mer. Biograferna är också en möjlighet för dig att visa din film. Vi arrangerar årligen olika typer av visningar och festivaler där där målet är att visa den gotländska filmen lokalt men också att sprida den i landet.