Talangveckan 2019

Suzanne Osten, Wim Wenders, Sally Potter, Noah Baumbach, Greta Gerwig, Karl Ove Knausgård, Liv Ullman, Andrew Haigh, Catherine Breillat, William Dafoe är några av de filmare som deltagarna under talangdagarna har fått träffa genom åren. Filmvisningar, föreläsningar, besök på Bergmangårdarna, havsbad, grillkvällar bland raukarna står också på programmet.

Allra mest uppskattat brukar visningarna av och samtalen om deltagarnas egna filmer. Talangdagarna på Fårö är ett samarbete med Film Stockholm/Filmbasen, Film i Skåne och FilmCloud, men även med övriga filmregioner i landet.

Deltagarna ansöker om att få åka via sina respektive filmresurscentrum och får i många fall sin vistelse betald av dessa. Vi erbjuder ungefär 25 platser, det vill säga en plats per region. Skåne, Västra Götaland och Stockholm har några fler platser och Gotland har två.

Deltagarna bor tillsammans i stugor i Sudersands semesterby och deltar i programpunkter inom och utanför Bergmanveckans program. Kontakta din filmregion för att få reda på vad som gäller.

Talangdagarna äger rum mån-fre under Bergmanveckan varje år.