0Weeks0Days0Hours0Minutes0Seconds

Gotlands kortfilmsfestival – QUICKPIX 2023

Lör 30 september – heldag på Folkets Bio Visby (Adelsgatan 39) – FRI ENTRÉ!

VÄLKOMNA TILL GOTLANDS KORTFILMSFESTIVAL QUICKPIX!
Under Visbydagen öppnar Film på Gotland åter fönstret till den gotländska kortfilmen och välkomnar filmentusiaster av alla slag! Över 35 kortfilmer visas på bioduken – var och en med sin egen unika koppling till Gotland. 20 titlar tävlar om nationella finalplatser och publikens favoritfilm kommer att koras på prisutdelningen. 

Ta del av en heldag i filmens tecken med intressanta samtal som sätter fokus på brännande samhällsfrågor. Quickpix är också platsen där filmskapare och kreatörer möts, inspireras och får svar på frågor kring hur det fungerar att göra film på ön.

Välkommen! Inled dagen med frukostmingel, häng kvar hela dagen eller kör “pop-in-pop-out”. Öppet för alla och fri entré hela dagen! 

KONTAKT QUICKPIX – FILM PÅ GOTLAND
[email protected]

ARRANGÖRER
Film på Gotland och Region Gotland i samverkan med Filmregionerna, Novemberfestivalen, Film Stockholm AB och Folkets Bio Visby. 

Tävlande lag och deltagare Quickpix 2023!

FILMTÄVLINGEN STOR LITEN Ö
– Vad betyder Gotland för Dig?

Stor Liten Ö är filmtävlingen som bjuder in alla gotlandsbor, både för ovana och proffs, gammal som ung, att utforska och skildra sitt Gotland. Hela nio filmare har skickat in sina bidrag till årets startfält och tävlar om juryns gunst och 5000 kr!

DESTINATION GOTLAND
Regi: Andreas Borg / 2023 / 4 min.

V-BRUNNEN
Regi: Kent Stahle / 2023 / 2 min.

SPECIAL ABOUT GOTLAND
Kate Bjärgvide / 2023 / 4 min.

HEMSE FÖR MIG
Regi: Viktor Klintbom / 2023 / 2 min.

GUTAMÅL – ETT SPRÅK
Regi: Ivar Engardt Titelman / 2023 / 4 min.

SÅ LÄNGE VI LEVER
Regi: Molly Bröms / 2023 / 3 min.

GOTLAND
Regi: Lina Ossman / 2023 / 1.30 min.

GOTLANDS BERÄTTELSE
Regi: Leo Sundström / 2023 / 4 min.

KALKBROTTEN VID SMÖJEN
Regi: Olof Söderberg / 2023 / 2 min.

NooMaraton
Nya Vänner – The cowboys
En Oväntad vänskap – Goosebumps
Brevkompis – Berusade damerna
Gråt inte över Spilld Mjölk – Fleks
Vän eller Klave – Sprattelattack
Plantagia – Saxofonklättring
Ett Färskt Perspektiv – Doddo
Sammanlänkade – Dadbod
Nya Vänner? – Busigt
Är/Var det Värt?? – HFG Hasibulla film gotland

TÄVLA MED DIN FILM PÅ QUICKPIX I SEPTEMBER OCH TA CHANSEN ATT BLI UTTAGEN TILL SM I KORTFILM! 

Är du mellan 16 och 26 år och har färdigställt din kortfilm (max 15 min) under 2022-2023? Anmäl då din film senast 15 september och delta på Gotlands uttagning till Novemberfestivalen under Gotlands kortfilmfestival Quickpix!

NOVEMBERFESTIVALEN
Novemberfestivalen äger rum den 24-25 november i Trollhättan. Filmanmälan är öppen för regissörer baserade på Gotland i klasserna mellanvikt (16-19) och tungvikt (20-26). Se mer om tävlingen och kriterier: 

https://film.novemberfestivalen.se/regler/

ANMÄLAN GOTLAND (senast 15 september)

Kontakta Monalisa Sundbom på Film på Gotland:
[email protected]

Tidigare års program och innehåll  

QUICKPIX 2022

Quickpix, Gotlands egen filmfestival, välkomnar filmentusiaster av alla slag och erbjuder programpunkter för både nybörjare och proffs! Dagen erbjuder allt från visning av Gotländsk kortfilm till exklusiva möten med filmare och förhandsvisning av en mycket spännande dokumentär som kommer att visas på SVT i höst!

Festivalen inleds med de tävlande bidragen från filmtävlingarna Stor Liten Ö och Noomaraton och andra kortfilmer gjorda av ungdomar med stöd av Film på Gotland och Region Gotland.

Quickpix är också Gotlands regionala uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan och de filmare mellan 16-26 som medverkar på festivalen har också möjlighet att tävla om att bli Gotlands bidrag till Sveriges film-SM för barn och unga vuxna.

Vinnarna i våra tävlingskategorier kommer krönas och firas med hjälp av både våra experter i årets jury och publiken som korar det kanske mäktigaste priset av dem alla… publikens favorit!

Program 2022:

12.30 Dörrarna öppnas
13.00 VÄLKOMMEN
13.10 FILMBLOCK 1: bidrag till Stor Liten Ö och årets film- och demokratisommarjobbare.
13.45 Paus (15 min)
14.00 FILMBLOCK 2: alla bidrag till Noomaraton Gotland
14.45 Paus (15 min)

15.00 3 x GOTLÄNDSKA FILMARE: Filmvisning, klipp & samtal med tre gotländska filmskapare kring deras aktuella projekt och arbetsprocesser.
Sebastian Gårdhagen, (2D/3D animatör) visar klipp och delar erfarenheter kring animations roll och som verktyg för sitt filmskapande.
Andreas Nordblom, (producent och regissör) förhandsvisar den snart färdigställda kortfilmen Vakuum och pratar mer om konstens roll i filmskapandet.
Jacqueline Ragheb, (regissör, Rumblewood) visar trailer och bakgrunds-klipp från produktionen av “Elsa” och resan från kortfilm till långfilmsformat.

16.15 Paus (15 min)
16.30 PRISUTDELNING: vinnare filmtävlingar och publikens pris
17.00 2 x MASTERCLASS: Från bok till film och mockumentärer

Ingela Magner, (manusförfattare och regissör) visar klipp från tidigare produktioner och berättar mer om aktuella projektet “Åskans dotter”, från bok till långfilm!
Heike Fink, (manusförfattare och regissör) från Tyskland visar klipp och berättar om hybridens kraft och utmaningar – dokumentär fiktionsfilm och “mockumentärer”. OBS! Sessionen hålls på engelska / this session will be held in English.

17.50 Paus (10 min)

18.00-19.15 FÖRHANDSVISNING: Vad hände med Sjögren?
Se första delen av dokumentärfilmen “Vad hände med Sjögren?” och förinspelad Q&A med klipparen och regissören David Andersson. Dokumentären som består av två avsnitt är Davids regidebut och har premiär på SVT i oktober.

19.15 Tack och hejdå!

QUICKPIX 2021

Nu på söndag den 26 september är det dags för årets gotländska kortfilmskavalkad med visning av alla bidrag till filmtävlingarna Stor Liten Ö och Noomaraton Gotland på Biograf Borgen I Visby!
Totalt visas 15 kortfilmer som skapats av filmtalanger runt om på ön! Festivalen får även återbesök av GOLDEN GOTLAND TV som kommer dela sina bästa filmskapartips & tricks och hur en bäst når ut genom duken & skärmar!
Avslutningsvis blir det kröning av vinnarna i de båda tävlingskategorierna och inte minst publikens pris! Quickpix är också Gotlands regionala uttagning till Novemberfestivalen – Sveriges film-SM för barn och unga vuxna!
På grund av coronapandemin och fortsatta restriktioner på biograferna (t om 29 september) så genomförs filmvisningarna och prisutdelningen enbart för deltagande filmare och särskilt inbjudna gäster i år!
Program 2021:
13.45 Dörrarna öppnas!
14.00 Välkommen!
14.10 Filmpass 1: alla bidrag till Noomaraton Gotland
15.00 Paus
15.10 Filmpass 2: alla bidrag till Stor Liten Ö och filmbidrag som tävlar i uttagningen till Novemberfestivalen.
15.30 Inspiration: GOLDEN GOTLAND TV
16.05 Paus
16.15 Prisutdelning & avslutning
Mer om Noomaration: https://noomaraton.se/
Mer om Novemberfestivalen: www.novemberfestivalen.se
Arrangörer: Film på Gotland i samarbete med Filmregionerna & Novemberfestivalen.