Gotlands kortfilmsfestival – QUICKPIX 2022

Gotlands kortfilmsfestival – QUICKPIX 2022
Lör 17 sept, kl. 13.00-19.30 Folkets Bio Visby (Adelsgatan 39) – FRI ENTRÉ!

Quickpix, Gotlands egen filmfestival, välkomnar filmentusiaster av alla slag och erbjuder programpunkter för både nybörjare och proffs! Dagen erbjuder allt från visning av Gotländsk kortfilm till exklusiva möten med filmare och förhandsvisning av en mycket spännande dokumentär som kommer att visas på SVT i höst!

Festivalen inleds med de tävlande bidragen från filmtävlingarna Stor Liten Ö och Noomaraton och andra kortfilmer gjorda av ungdomar med stöd av Film på Gotland och Region Gotland.

Quickpix är också Gotlands regionala uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan och de filmare mellan 16-26 som medverkar på festivalen har också möjlighet att tävla om att bli Gotlands bidrag till Sveriges film-SM för barn och unga vuxna.

Vinnarna i våra tävlingskategorier kommer krönas och firas med hjälp av både våra experter i årets jury och publiken som korar det kanske mäktigaste priset av dem alla… publikens favorit!

Därtill sätter vi ljuset på verk skapade av gotländska filmskapare och hör mer om deras aktuella projekt och filmskapande. Festivalen avslutas med en exklusiv förhandsvisning av den snart SVT-aktuella dokumentären “Vad hände med Sjögren?
Varmt välkommen!

Mer information:
Stor Liten Ö: https://filmgotland.se/filmtavlingen-en-stor-liten-o-2021/
Noomaration: https://noomaraton.se/
Novemberfestivalen: www.novemberfestivalen.se

Film på Gotland
https://www.facebook.com/filmpagotland
https://www.instagram.com/filmpagotland/

Arrangörer: Film på Gotland och Region Gotland i samarbete med Filmregionerna & Novemberfestivalen.

PROGRAM 2022

12.30 Dörrarna öppnas
13.00 VÄLKOMMEN
13.10 FILMBLOCK 1: bidrag till Stor Liten Ö och årets film- och demokratisommarjobbare.
13.45 Paus (15 min)
14.00 FILMBLOCK 2: alla bidrag till Noomaraton Gotland
14.45 Paus (15 min)

15.00 3 x GOTLÄNDSKA FILMARE: Filmvisning, klipp & samtal med tre gotländska filmskapare kring deras aktuella projekt och arbetsprocesser.
Sebastian Gårdhagen, (2D/3D animatör) visar klipp och delar erfarenheter kring animations roll och som verktyg för sitt filmskapande.
Andreas Nordblom, (producent och regissör) förhandsvisar den snart färdigställda kortfilmen Vakuum och pratar mer om konstens roll i filmskapandet.
Jacqueline Ragheb, (regissör, Rumblewood) visar trailer och bakgrunds-klipp från produktionen av “Elsa” och resan från kortfilm till långfilmsformat.

16.15 Paus (15 min)
16.30 PRISUTDELNING: vinnare filmtävlingar och publikens pris
17.00 2 x MASTERCLASS: Från bok till film och mockumentärer

Ingela Magner, (manusförfattare och regissör) visar klipp från tidigare produktioner och berättar mer om aktuella projektet “Åskans dotter”, från bok till långfilm!
Heike Fink, (manusförfattare och regissör) från Tyskland visar klipp och berättar om hybridens kraft och utmaningar – dokumentär fiktionsfilm och “mockumentärer”. OBS! Sessionen hålls på engelska / this session will be held in English.

17.50 Paus (10 min)

18.00-19.15 FÖRHANDSVISNING: Vad hände med Sjögren?
Se första delen av dokumentärfilmen “Vad hände med Sjögren?” och förinspelad Q&A med klipparen och regissören David Andersson. Dokumentären som består av två avsnitt är Davids regidebut och har premiär på SVT i oktober.

19.15 Tack och hejdå!

Tidigare års program och innehåll  

Gotlands kortfilmsfestival Quickpix 2021
Nu på söndag den 26 september är det dags för årets gotländska kortfilmskavalkad med visning av alla bidrag till filmtävlingarna Stor Liten Ö och Noomaraton Gotland på Biograf Borgen I Visby!
Totalt visas 15 kortfilmer som skapats av filmtalanger runt om på ön! Festivalen får även återbesök av GOLDEN GOTLAND TV som kommer dela sina bästa filmskapartips & tricks och hur en bäst når ut genom duken & skärmar!
Avslutningsvis blir det kröning av vinnarna i de båda tävlingskategorierna och inte minst publikens pris! Quickpix är också Gotlands regionala uttagning till Novemberfestivalen – Sveriges film-SM för barn och unga vuxna!
På grund av coronapandemin och fortsatta restriktioner på biograferna (t om 29 september) så genomförs filmvisningarna och prisutdelningen enbart för deltagande filmare och särskilt inbjudna gäster i år!
Program 2021:
13.45 Dörrarna öppnas!
14.00 Välkommen!
14.10 Filmpass 1: alla bidrag till Noomaraton Gotland
15.00 Paus
15.10 Filmpass 2: alla bidrag till Stor Liten Ö och filmbidrag som tävlar i uttagningen till Novemberfestivalen.
15.30 Inspiration: GOLDEN GOTLAND TV
16.05 Paus
16.15 Prisutdelning & avslutning
Mer om Noomaration: https://noomaraton.se/
Mer om Novemberfestivalen: www.novemberfestivalen.se
Arrangörer: Film på Gotland i samarbete med Filmregionerna & Novemberfestivalen.