Filmstudios på Gotland

På Gotland finns inte mindre än fyra filmstudios plus en ungdomsfilmsstudio.

Hemse Filmstudio
Studion hade sin första sammankomst 1985 och har sedan dess varit arrangerat filmvisningar i Hemse. 2009 startade ungdomsverksamheten. 2015 firade studion 30 år! www.hemsefilmstudio.se

Visby Filmstudio
Visby filmstudio har en trogen och stor publik och måste i dagsläget köra dubbla visningar för att alla medlemmar ska få plats. Studion visar 8-9 filmer per termin varannan torsdag under terminerna på Folkets Bio Visby, Adelsgatan 39 i Visby. Mer info!

Klinte Filmstudio
Klinte Filmstudio håller till på Rondo i Klintehamn.

Kuno – Kulturförening Norra Gotland
Kuno är en förening som är verksam i Fårösund med omnejd och som är öppen för alla. Sedan några år visar man regelbundet film i Kustateljen. Besök KUNO´s hemsida för mer info!

Hemse Ungdomsfilmsstudio
Hemse Ungdomsfilmsstudio (HUFS) startade 2009 i samarbete med Hemse bibliotek. Syftet var att ungdomar 13-19 år skulle lära sig att arrangera filmfestivaler, och filmvisningar och på så sätt bredda kulturutbudet för ungdomar på södra Gotland. Sveriges förenade filmstudios (SFF) stöttade verksamheten genom att bekosta en resa till Stockholm och SFF:s visningar. Under höstlovet 2009 ordnade HUFS sin första filmfestival. Sedan dess har verksamheten expanderat.

HUFS arrangerar inte bara visningar utan gör också egen film, spelar in filmpoddar, reser till visningar på fastlandet,tar emot regissörsbesök med mycket mer. Varje tisdag träffas man på Hemse bibliotek under ledning av Anette Torgnysdotter. HUFS är uppdelad i två åldersgrupper. HUFS Junior för 10-12-åringar och äldregruppen 13-19 år (ungefär). 2015-18 var HUFS en del av EU-projektet RIBS och fick därigenom möjlighet att delta i fler läger och utbyten.